top of page

Sport kinesitherapie

Sportkinesitherapie richt zich op zowel recreatieve als professionele sporters. Enerzijds wordt er gefocust op het behandelen van sportblessures en anderzijds op het voorkomen ervan.

Bij blessure geeft de sport kine je de juiste tools om je lichaam opnieuw in top-conditie te krijgen! Hij/ zij begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en weet perfect waarom en hoe je geblesseerd raakte. De behandeling kan bestaan uit manuele en/of myofasciale therapie steeds aangevuld met een revalidatieplan volledig afgesteld op jouw niveau. Via onze oefen app's krijg je een oefenschema dat door de tijd mee groeit met jouw revalidatieniveau. Op die manier blijf je gemotiveerd om de revalidatie tot een goed einde te brengen.

Wil je graag groeien als sporter? Wil je jouw sportieve doelen zo snel mogelijk halen zonder jezelf daarbij voorbij te lopen? Ook voor blessurepreventie kan je bij onze sport kine's terecht. Hun deskundige begeleiding kan letsels door overbelasting voorkomen, er wordt aan je houding en conditie gewerkt. Een trainingsplan op maat zorgt voor structureel betere sportprestaties!

INDICATIES:

- Spier-en peesproblemen: peesontsteking, spierscheur, spierpijn of contractuur

Gewrichtsproblemen: pijn en bewegingsbeperking, slijtage door sportspecifieke belasting, problemen met meniscus of gewrichtsbanden

- Revalidatie na sportletsels: trauma of overbelasting, enkeldistorsie of tenniselleboog

- Rug- en nekklachten sportgerelateerd

bottom of page