top of page

Wat is osteopathie? 

Osteopathie is een holistische manuele onderzoeks- en behandelmethode waar gezocht wordt naar de oorzaak van een fysiek probleem. Het lichaam wordt als één functioneel geheel bekeken. Er wordt gezocht naar bewegingsbeperkingen in het bewegingsapparaat, de organen en de verschillende bindweefsels in het lichaam, die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. De osteopaat maakt gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie. 

Vervolgens past hij/zij gerichte mobilisatietechnieken, zachte manipulaties, rek- en ontspanningstechnieken toe om de doorbloeding en de beweeglijkheid van het lichaam te verbeteren. De osteopaat stimuleert hiermee het natuurlijk vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen. De technieken die de osteopaat hiervoor hanteert zijn geheel afhankelijk van de specifieke patiënt die hij/ zij voor zich heeft.

 

Mogelijke indicaties 

De lijst met klachten waarbij osteopathie helend kan werken, is zeer uitgebreid. Omdat er geen limiterende lijst van problemen bestaat, vermelden we de klachten die wij het vaakst behandelen. Wanneer u twijfelt of osteopathie voor u kan helpen, aarzel niet om ons te contacteren. 

 

- Rugklachten: acute en chronische lage rugpijn, lumbago, spierstijfheid

- Nekklachten: blokkades, whiplash 

- Hoofdpijn: migraine, spanningshoofdpijn, hormonale hoofdpijn 

- Posttraumatische klachten: na ongeval, breuken en verstuikingen, na een operatie, littekenweefsel

- Stress gerelateerde klachten: emotionele stress en hoofdpijn, slaapstoornissen en vermoeidheid

- Spijsverteringsproblemen: maagzuur, misselijkheid, buikpijn, obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel

- Systeem klachten: klachten van de bloedsomloop, ademhalingsklachten, oor-, neus- en keelproblemen, chronische ontstekingen

- Sport-gerelateerde klachten op alle niveaus. 

bottom of page